Alimentació saludable

Esmorzars saludables

A la nostra escola promovem l’alimentació saludable tant al menjador com a l’hora de l’esmorzar. Per aquest motiu, a l’Educació Infantil i Primària dediquem els divendres al dia de la fruita per esmorzar. D’aquesta manera és pretén reduir el consum de brioxeria o sucs entre d’altres.

Per altra banda, també es treballa amb les famílies perquè l’esmorzar de tota la setmana sigui saludable i evitin la brioxeria, aliments amb molt de sucre…

Pla de consum de fruita

La nostra escola participa en el Pla de consum de fruita impulsat pels Departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament en el marc d’una iniciativa de la Unió Europea.

Amb aquesta activitat es distribueix de manera gratuïta fruita i verdura fresca als escolars de segon cicle d’educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys).

Els objectius són d’aquest programa són:

  • Oferir fruita gratuïta en els esmorzars i berenars dins del centre escolar.
  • Informar sobre els beneficis de pujar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, trets, producció, estacionalitat, etc.
  • Proposar el consum de fruites com una alternativa excellent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.

Es pretén amb això afavorir la salut dels infants i promoure el consum de fruites, verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu.

I també reduir el consum llaminadures, begudes refrescants, brioxeria i videojocs sedentaris.

Per a més informació del programa feu clic aquí.

Programa de Llet a l’escola

És una iniciativa de la Unió Europea amb l’acció conjunta dels departaments d’Acció Climàtica, Salut i Ensenyament on s’ofereix llet dins del centre escolar a l’alumnat de segon cicle d’educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys).

Els objectius són:

  • Augmentar la sensibilització per a una bona alimentació i la transmissió de conductes d’hàbits saludables a través de la distribució de llet sencer UHT a l’alumnat de 3 a 12 anys.
  • Donar a conèixer el paper de la llet com a aliment important (o de consum diari) dins d’una alimentació variada i saludable, i de les seves propietats nutricionals.
  • Implicar tota la comunitat educativa (alumnat, docents i famílies), perquè els hàbits alimentaris adquirits en la infància són decisius en el comportament alimentari en l’edat adulta. Per això s’organitzaran xerrades de difusió en els centres educatius.

Amb aquest programa volem que l’alumnat:

  • Sigui protagonista de l’aprenentatge dels hàbits alimentaris saludablesi en prenguin consciència a través del consum de la llet.
  • Adquireixi comportaments alimentaris saludablesi incorporin el “saber fer” sobre la seva alimentació.
Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. A l'fer clic al botó Acceptar, acceptes l'ús d'aquestes tecnologies i el processament de les seves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad