L'Escola

El col·legi Sant Ferran som un centre concertat per la Generalitat de Catalunya, fundat  l’any 1967, amb un model d’escola d’interès social i adaptada a les necessitats del seu entorn.

 

 

Oferim un projecte educatiu en els nivells de Llar d’infants a “El tren groc”, i d’ Educació Infantil, Primària i Secundària al col·legi “Sant Ferran”.

Donem als nostres alumnes una educació integral, des de la vessant intel·lectual, afectiva i social.

Considerem que han de tenir una atenció individualitzada d’acord amb les seves aptituds i necessitats.

Volem que tinguin una bona autoestima i alhora que sàpiguen compartir i ser tolerants amb les persones que els envolten, per tal de ser capaços de prendre les seves pròpies decisions.

Creiem que la relació família i escola és fonamental en l’educació dels fills, per aquest motiu tenim una relació continuada: reunions de pares, entrevistes amb els tutors, circulars informatives, ús d’agenda…

55

ANYS D'EXPERIÈNCIA

2

INSTAL·LACIONS

3-16

EDAT DE L'ALUMNAT

Trets d'identitat

Els nostres trets d’identitat ens caracteritzen com a una escola oberta a tothom, acollidora, inclusiva i compromesa amb la societat que vivim, respectant la multiculturalitat i diversitat amb el foment de valors tan importants com la tolerància, el respecte, la solidaritat i la col·laboració. Tenim en compte totes les capacitats de cada un dels nostres alumnes i volem desenvolupar i potenciar-les per formar persones autònomes i sobretot com a ciutadans responsables amb l’entorn social i natural.

 

No volem cap discriminació de gènere ni entre els nostres alumnes ni entre els membres de tota la comunitat educativa.

Incentivem les bones relacions i la col·laboració entre tots els nois i noies tant dins del seu grup com amb la resta dels companys de l’escola siguin quines siguin les seves capacitats, característiques, cultures, ideologies, religions, etc. Però també amb les persones adultes que formen part de l’escola (professorat, monitors, personal de serveis…)

Promovem l’ús del català i d’actituds positives envers les diverses manifestacions de la cultura catalana a l’escola seguint el nostre Projecte Lingüístic.

A més apostem per una educació que fomenti la salut entre els nostres alumnes

Volem, doncs, reflectir en el nostre projecte educatiu tots aquests trets d’identitat que ens caracteritzen i ens consoliden com a escola.

Escola formativa i motivadora

El centre es caracteritza per orientar l’alumne/a en la construcció dels seus aprenentatges significatius i potenciar la responsabilitat i l’autonomia de treball.

Escola respectuosa i tolerant:

El centre es caracteritza per fomentar les actituds de respecte i tolerància dins del col·lectiu escolar i la societat.

Escola arrelada i oberta a l'entorn:

El centre es caracteritza per afavorir el seu arrelament amb el medi més proper entès com la promoció de la relació amb l’entorn físic, social i cultural.

Escola integradora:

El centre es caracteritza per afavorir la integració d’alumnes amb discapacitats físiques.

Escola d'immersió:

El centre es caracteritza per afavorir el desenvolupament i consolidació de la llengua catalana en grups d’alumnes per a què puguin analitzar la realitat  i prendre decisions responsables.

Escola pluralista:

El centre es caracteritza pel respecte envers totes les ideologies i creences intentant formar els alumnes per a què puguin analitzar la realitat i prendre decisions responsables.

Escola orientadora:

El centre es caracteritza per afavorir l’autoestima, l’equilibri i l’autonomia personal dels alumnes.

L'escola consta de dos edificis separats:

ED. INFANTIL I PRIMÀRIA

L’edifici de primària, on es troba l’alumnat de segon cicle d’educació infantil i primària.

ESO

L’edifici d’ESO on hi ha l’alumnat de secundària.

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. A l'fer clic al botó Acceptar, acceptes l'ús d'aquestes tecnologies i el processament de les seves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad