Projecte de reutilització de llibres

Benvolgudes famílies,

Donat el context actual de crisi global i concretament també en el nostre entorn més proper, i la continua pujada de preus, l’escola iniciarà un projecte de socialització de llibres de text.

Els objectius principals d’aquest projecte són:

  • Reduir la despesa que tenen cada any les famílies en la compra dels llibres de
  • Fer un ús responsable dels recursos educatius, amb tot el benefici que comporta per al medi ambient i el nostre planeta que ja està prou malmès.
  • Fomentar la participació de tota la comunitat educativa (professionals, famílies i alumnat).

El projecte pretén que ja des del proper curs 2024/2025 l’alumnat matriculat al centre, des de 3r Primària  fins a 4t d’ESO,  ja se’n pugui beneficiar.

Per tal de poder gaudir del reciclatge de llibres cal que les famílies us comprometeu al següent:

  • Ajudar els fills/es a conservar en bon estat els llibres de text
  • Deixar els llibres a l’escola al final del curs actual per tal de que tothom se’n pugui beneficiar, al curs següent.
  • Vetllar perquè l’alumnat no escrigui en cap cas en els llibres.

Per tal de poder adherir-se al reciclatge de llibres per al curs escolar 2024-2025, les famílies amb fills/es matriculats de 3r de primària fins a 4t d’ESO, hauran de pagar una quota anual de 40€ en concepte de préstec, conservació i manteniment dels llibres. Amb aquesta quota l’escola reposarà els llibres que es trobin en molt mal estat cada curs i a més els folrarà. D’aquesta manera, quan d’aquí uns anys s’hagin de canviar el llibres de text perquè ja no es puguin continuar fent servir, l’escola comprarà els llibres nous per tal de continuar amb el projecte de socialització de llibres.

En aquest cas, cal destacar que no s’inclouen els llibres fungibles, és a dir, tots aquells en que l’alumnat ha descriure en el propi llibre com per exemple el llibre d’activitats d’anglès, de Natural i Social Science, llibre de Plàstica… els quals estaran disponibles a la secretaria del centre per a la seva venda.

Així doncs, amb aquest projecte de reutilització una família cada curs tindria un estalvi de més del 60%.

Finalment, s’intentarà allargar la vida útil dels llibres, més enllà dels 4 anys que preveuen les editorials. Les famílies que no entrin al projecte de socialització es podrien trobar amb problemes d’aquí uns cursos per aconseguir la mateixa versió dels llibres, ja que les editorials no sempre garanteixen el subministrament de material si han fet un canvi d’edició. Aquesta pot ser una raó més per entrar a formar part d’aquest projecte, que repercuteix en benefici de tots els vostres fills/es.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. A l'fer clic al botó Acceptar, acceptes l'ús d'aquestes tecnologies i el processament de les seves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad